Theorie

De theoretische onderbouwing van dit programma is samengesteld met toonaangevende onderzoekers in het veld.
David Lewis
David Lewis is directeur van het Senior Executive Program van London Business School en geeft les in de uitvoering van strategie binnen tijden van onzekerheid. Hij is change consultant en werkt samen met internationale bedrijven, adviseert en coacht management en bestuursteams. Hij is onderzoeker en samen met zijn co-onderzoeker Alison Reynolds heeft hij meerdere publicaties op zijn naam staan in het internationaal gerenommeerde Harvard Business Review.  Onderzoek van dit duo richt zich met name op het ontwikkelen van hulpmiddelen om individuele, team- en organisatieprestaties te verbeteren door middel van inzichten in psychologische veiligheid, strategisch en cognitieve diversiteit.
The Behaviors That Count
We choose our behavior. We need to be more curious, inquiring, experimental and nurturing. We need to stop being hierarchical, directive, controlling, and conforming. It is not just the presence of the positive behaviors in the Generative quadrant that count, it is the corresponding absence of the negative behaviors.
Onderzoek naar diversiteit en de link naar team performance is tevens gepubliceerd in Harvard Business Review, lees hier meer over de artikelen van David Lewis en Alison Reynolds.
Peter RobertsonPeter Robertson
Peter Robertson is docent aan Nyenrode Business Universiteit en onder zijn hoede valt het programma Behavioral and Cultural Governance waar hij een belangrijke bijdrage aan levert. Door de jaren heen heeft Peter zich ontwikkeld op het gebied van organisatiestrategie en performance van mensen. Zijn onderzoek richt zich op Organisatie Ecologie, cybernetica en en het werk K. Lorenz, N. Tinbergen en Ashby en Bowlby. Zijn reeks boeken (Always Change a Winning Team, de Ecologische Leider, Blueprint to a Billion) zijn gepubliceerd op het Social Science Research Network en uitgegeven als business boeken voor changemanagers en consultants. Robertson heeft daarnaast een reeks strategische tools weten te ontwikkelen die inzicht geven in de natuurlijke gedragingen van mensen en heeft daarbij de link weten te leggen naar performance binnen een organisatiecontext. Robertson adviseert executive teams en helpt bij corporate transformatievraagstukken.